Meitner tar in nytt kapital i övertecknad runda

5/10/2021

Meitner, Sveriges första heltäckande skolplattform, tar in 5,8 miljoner kronor i en övertecknad investeringsrunda. Kapitalet ska användas för snabb expansion och lansering av sin plattform på de första skolorna till hösten.

- Det känns fantastiskt roligt att vår tjänst är så efterfrågad och att så många ser potentialen i det vi gör! Det stora intresset ger oss goda möjligheter att bredda plattformen för att tillhandahålla den för fler skolformer, som till exempel förskola. Vår personalstyrka har också vuxit kraftigt de senaste månaderna, så vi är rustade för att kunna erbjuda en komplett helhetslösning under 2021, säger Adrian Andersson, vd för Meitner.

Idag använder de flesta skolorna flertalet digitala system, vilket gör att en majoritet av lärarna upplever att de digitala verktygen försvårar och skapar stressar i tillvaron. Meitners mål är att underlätta för lärare och skolpersonal genom att skapa en heltäckande digital skolplattform som ger mervärde för användaren. Till exempel genom automatisk schemaläggning och funktioner för att tidigt upptäcka psykisk ohälsa. Meitner har byggts frångrunden utifrån pedagogers och elevers behov.

Bland de nya investerarna märks bland annat Arne Engvall (tidigare Head of Real Estate PwC), Stefan Mahlstein (grundare av Pineberry) och Tommy Flemström (grundare av och vd på Verified). Investeringen gör att Meitner kan utvecklas vidare för att vid höstens lansering erbjuda en fullt utvecklad plattform.

– Behovet av att underlätta och förenkla administrationen för Sveriges skolor genom digitalisering är enormt. Trots det har ingen lyckats tidigare, förmodligen för att de tänkt mer på produkten än på användarna. Meitner utgår istället helt från lärarnas, elevernas och föräldrarnas behov, det är enligt min mening nyckeln till framgång i alla digitaliseringsprojekt. Därför är jag glad att ha fått möjligheten att vara med på resan som investerare, säger Stefan Mahlstein.

Meitner är en digital plattform för skolor, där tjänster som idag finns i olika plattformar samlas i samma helhetslösning. Plattformen grundades 2020 av Adrian Andersson.