Skolplattformen som är med genom hela skolgången

Kö och ansökan till grundskolan

Kö och ansökan till skolan

Många föräldrar ställer sitt barn i kö redan från tidig ålder, och skolan kan ofta ha ett stort antal elever som köar till skolan. I Meitners kö och ansöknings modul får vårdnadshavare möjlighet att ställa sitt barn i kö från den ålder som skolan angett. Ansökan tar alla personuppgifter, kontaktinformation samt syskonförtur. Skolans administration kan sedan enkelt få en samlad bild av alla som står i kön till förskolan och anta eleverna i tur och ordning. Information om möjlig plats kan skickas ut från Meitner till vårdnadshavare som då kan godkänna platsen genom BankID.

Smidig kommunikation‍ mellan hem och skola med chatt, meddelanden, och nyheter
Smidig kommunikation‍ mellan hem och skola med chatt, meddelanden, och nyheter
Smidig kommunikation‍ mellan hem och skola med chatt, meddelanden, och nyheter

Schema & närvarohantering

Skolan kan välja att läsa in sitt schema från Skola24 eller lägga det genom Meitners schemaläggningsverktyg. Schemat är sedan enkelt visualiserat i plattformen och tydliggör var elever och lärare ska vara vilken tid. Lärare kan ta närvaro och anmäla frånvaro på varje lektion. En vårdnadshavare som gör en sjukanmälan genom skolplattformen skolan slår även igenom på fritidsmodulen i Meitner, som informerar om att eleven är sjuk. Schemat kan även skrivas ut och exporteras till dina andra kalender appar genom iCal.

Meitners arbetsytor samlar allt arbete med centrala innehåll, betygskriterier, planeringar och uppgifter i en ämnesgrupp

Samla ditt arbete i Meitners arbetsytor

Meitners arbetsytor består av en grupp elever och ett ämne. Här hittas planeringsverktyget, uppgifter, bedömningar, centrala innehåll och betygskriterier från skolverkets läroplan. Läraren kan samla all undervisning i arbetsytan och i realtid följa elevers arbeten. Lärare kan även återanvända arbete mellan olika arbetsytor, och genomföra projekt ämnesöverskridande. Även vårdnadshavare har tillgång till att följa sina barns arbete. Meitners arbetsytor har sömnlös integration med både Google Drive och Microsoft Teams.

Meitners arbetsytor samlar allt arbete med centrala innehåll, betygskriterier, planeringar och uppgifter i en ämnesgrupp
Följ elevens måluppfyllelse och utveckling genom hela skolgången i en plattform
Smidig kommunikation‍ mellan hem och skola med chatt, meddelanden, och nyheter

Följ elevens måluppfyllelse och utveckling

Genom att alla betygskriterier, centrala innehåll och läroplanen är inlästa från skolverket till skolplattformen kan läraren enkelt koppla uppgifter och planeringar till dessa. Det bildar till underlag inför måluppfyllelsen som i sin tur kan visas i översikter för läraren, mentorn och rektorn. Både på individuell-, samt grupp- och klassnivå. På detta sätt är det enklare att upptäcka elever som halkar efter i skolan. Underlaget används även inför utvecklingssamtalet med mentorn, eleven och vårdnadshavarna.

Varför Meitner är det bästa alternativet för just din skola

Jag ville bara skicka en liten ”high five” från oss musiklärare som tycker ert system verkar toppen!

- Musiklärare

Vi känner att det gett intrycket av att vara framåtsträvande och användarvänligt.

- Lärare på grundskola

Samma upplevelse i mobilappen

Finns på App Store och Google Play

Meitner erbjuder samma tillgänglighet i appen som på webben. Alla nödvändiga funktioner för skolpersonal, vårdnadshavare och elever finns i appen, såsom planeringar, uppgifter, bedömningar, kommunikation, nyheter och information från skolan.

Ladda ner Meitners lärplattform som mobilapp på App StoreLadda ner Meitners lärplattform som mobilapp på Google Play

Kontakta oss idag för gratis demo

Meitner samlar skolans viktigaste moduler i en plattform, och har färdiga integratioenr att slå på med bland annat Google Drive, Microsoft Teams, Ourginal, med flera. Integrationerna kopplas på med ett enkelt klick, utan långa implementationer.

Kontakta Adrian Andersson, Meitners VD, för personlig demo av Meitner skolplattform
Adrian Andersson, VD