Möt oss bakom Meitner

Vem är bakom Meitner? Möt vårt fantastiska team här.

Meitner. Kvinnan som historien glömt.

Lise Meitner, egentligen Elise Meitner, var en österrikisk-svensk fysiker som låg bakom hypotesen om kärnklyvning vilket blev grunden för den kärnkraft vi har idag. Lise Meitner fick dock aldrig nobelpriset för sin upptäckt. Istället mottog hennes kompanjon och systerson, Otto Hahn priset 1944 - efter att beprövat Meitners framtagna hypoteser. Idag är Lise Meitner okänd för de flesta människor och försvunnen ur historieböckerna. Vissa historiker och forskare menar idag på att Hahn fick priset efter att stulit grunden från Meitner. Vi vill försöka väcka tillbaka minnet av Lise Meitner och ge henne den plats i historieböckerna som hon förtjänar. Vi tror på rättvisa och jämställdhet, där alla ska få möjligheten att lyckas.

Varför Meitner grundades

Skolsystem har funnits under en längre tid. De flesta aktörer är idag närmare 20 år gamla, vissa ännu äldre. Den digitala utvecklingen har gått fort i samhället, men skolans digitalisering har inte följt med i samma takt de senaste åren. Vi ser superstora företag explodera med sina plattformar på andra marknader. Många skolsystem är idag gamla, uppbyggda på uråldrig teknik och struliga.

Enligt lärarförbundet upplevde majoriteten av lärarna 2019 att systemen krånglar regelbundet. Samtidigt behöver dagens skolsystem och verktyg kompletteras med fler tredjeparts lösningar, där nätverken av system blir enormt kostnadsdrivande.

Vi såg ett nödvändigt behov av att att lösa dessa problem. För att ...

... en lärare ska inte spendera onödig tid i administrativa system som strular, utan bör lägga sin värdefulla tid på att undervisa.

... elever ska inte missa läxor, prov och inlämningsdatum bara för att de inte kunde hitta rätt information.

... skolledningen ska inte behöva exportera ut rapporter manuellt och studera Excel-filer för att få en överblick över skolans elever.

Vi såg att den enda möjliga lösningen som fanns, var att ta fram den själva. Några år senare föddes Meitner, som är den första lanserade helhetslösningen för skolor någonsin.

Meitner är en digital skolplattform som kan driva hela skolan, genom en enda plattform.

Teamet

Adrian Andersson

Grundare & VD
Kontakta mig

Arvid Nilber

Medgrundare & Frontendutvecklare
Kontakta mig

Mattis Abrahamsson

Medgrundare & Frontendutvecklare
Kontakta mig

Simon Jansson

Medgrundare & Backendutvecklare
Kontakta mig

David Stålmarck

Backendutvecklare
Kontakta mig
Clients

You're in good company

Fidelity is a CMS Webflow template

Clients

You're in good company

Fidelity is a CMS Webflow template