Boka demo

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Möt oss bakom Meitner.

Vem är bakom Meitner? Möt vårt fantastiska team här.

Historan bakom namnet.

Meitner. Kvinnan som historieläraren glömde.

Möt oss bakom meitner

Lise Meitner, egentligen Elise Meitner, var en österrikisk-svensk fysiker som låg bakom hypotesen om kärnklyvning vilket blev grunden för den kärnkraft vi har idag. Lise Meitner fick dock aldrig nobelpriset för sin upptäckt. Istället mottog hennes kompanjon och systerson, Otto Hahn priset 1944 - efter att beprövat Meitners framtagna hypoteser. Idag är Lise Meitner okänd för de flesta människor, och försvann i historieboken. Vissa historiker och forskare menar idag på att Hahn fick priset efter att stulit grunden från Meitner. Vi vill försöka väcka tillbaka minnet av Lise Meitner, och ge henne den plats i historieboken som hon förtjänar. Vi tror på rättvisa och jämställdhet, där alla ska få möjligheten att lyckas.

Varför meitner grundades.
Skolsystem har funnits under en längre tid. De flesta aktörer är idag närmare 20 år gamla, och vissa är ännu äldre. Den digitala utvecklingen har gått fort i samhället, men skolans digitalisering har inte gått lika fort de senaste åren. Vi ser superstora företag explodera med sina plattformar på andra marknader. Många skolsystem är idag gamla, uppbyggda på uråldrig teknik, och struliga. Enligt lärarförbundet upplevde majoriteten av lärarna 2019 att systemen krånglar regelbundet. Samtidigt behöver dagens skolsystem och verktyg kompletteras med fler tredjeparts lösningar, där nätverken av system blir enormt kostnadsdrivande.
Vi såg ett nödvändigt behov av att att lösa dessa problem. En lärare ska inte spendera onödig tid i administrativa system som strular, utan bör lägga sin värdefulla tid på att undervisa. Elever ska inte missa läxor, prov och inlämningsdatum bara för att de inte kunde hitta rätt information. Skolledningen ska inte behöva exportera ut reporter manuellt och studera Excel-filer för att få en överblick över skolans elever. Vi såg att den enda möjliga lösningen som fanns, var att ta fram den själva. Några år senare föddes Meitner, som är den första lanserade helhetslösningen för skolor någonsin. Meitner är en digital lärplattform som kan driva hela skolan, genom en enda plattform.
Meitner är det enkla skolsystemet - den skolplattform jag aldrig fick som elev i skolan
"Meitner är det enkla systemet  jag aldrig fick uppleva under min skoltid. Därför tog jag examen, så jag kunde skapa det system jag hade behövt.
Att skapa komplexitet är enkelt. Men att skapa enkelhet är komplext.”
Adrian Andersson - Grundare & VD för Meitner.
möt skaparna

Möt oss bakom kulisserna

Det är tack vare vårt fantastiska team som vi har kunnat skapa vår digitala lärplattform, Meitner. Det är också alla dem som är snabba på fötter med nya uppdateringar och funktioner, som ni i skolan efterfrågar.

David Stålmarck

Back-End
Kontakta mig

Johan Vikström

Back-End
Kontakta mig

Simon Jansson

Back-End
Kontakta mig

Adrian Andersson

VD
Kontakta mig

Arvid Nilber

Front-End
Kontakta mig

Mattis Abrahamsson

Front-End
Kontakta mig

Behöver du hjälp?

Skriv in din email adress så hör vi av oss med personlig assistans omgående!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
* Genom att klicka på “Kontakta Mig” knappen, bekräftar du våra villkor.